Cum organizezi un team building

//Cum organizezi un team building

Cum organizezi un team building

Exista un moment in viata unei echipe in care constientizeaza ca relationarea in afara biroului la cateva iesiri la suc sau bowling si iesirile informale la munte nu mai sunt suficiente pentru dezvoltarea ei.

Astfel ca managerul echipei da dovada de curaj si lanseaza ideea organizarii unui teambuilding oficial cu toata echipa. Actul curajos are nevoie de sustinere si implicare si un furnizor de teambuilding.

Doar ca experienta unui furnizor si dorinta managerului nu garanteaza un teambuilding reusit. Mai ai nevoie de 5 ingrediente importante si anume:

  1. Ce vrei sa obtii in urma teambuilding-ului/ Stabileste pasul urmator in dezvoltarea echipei

Din secretele jobului nostru iti pot spune ca orice teambuilding implica atat relationarea, munca in echipa, cat si energizarea echipei. Acest lucru se datoreaza interactiunii in afara unui spatiu oficial si a regulilor de la birou.

Dupa ce ai eliminat cunoasterea si interactiunea din lista cu obiective, incearca sa identifici potentiali factori conflictuali la nivelul echipei sau lucruri pe care ai vrea sa le imbunatatesti. De asemenea, afla care sunt exact nevoile prioritare ale echipei tale si alege maximum 3 pe care sa le poti atinge prin activitatile de teambuilding.

Cateva exemple intalnite in activitatea noastra vizeaza: incurajarea comunicarii dintre membrii echipei (obiectiv abordat in programele de Teatru, Reclama, Vanatoarea de resurse, Treasure hunt), gestionarea conflictului (Olimpiada istetilor, Olympic games, Treasure hunt, Vanatoarea de resurse), reducerea competitivitatii la nivelul echipei (Calendarul echipei, Discover the city, Cartoon time), dezvoltarea sentimentului de apartenenta la echipa (Flashmob, Out of the box, Treasure hunt)

  1. Ce vrea echipa ta?

Afla ce si-ar dori echipa atat la nivel de activitati, cat si la nivel de obiective. E important ca alegerea activitatilor sa fie facuta in functie de specificul membrilor echipei si a dorintelor lor. Daca nu ai timp sa ii intrebi pe fiecare in parte iti recomandam sa faci un chestionar online sau un simplu mail de pe urma caruia sa iti faci o idee legat de preferinte.

Iar la final implicarea colegilor tai va fi si mai mare pentru ca vor intelege ca anul acesta s-a ales o activitate care a tinut cont de majoritatea parerilor, dar se vor simti si implicati in organizare.

  1. Cere ajutorul unui furnizor cu experienta care intelege exact nevoile tale

Odata alese obiectivele si tema activitatilor, alege sa lucrezi cu un expert care sa te ajute sa conturezi un teambuilding de la o simpla idee. Un furnizor va intelege cum poate o activitate dorita de tine sa atinga nevoile de dezvoltare ale echipei. Experienta lui poate ajuta echipa sa treaca printr-un program reusit.

Furnizorul nu ajuta doar la organizarea si punerea in practica a activitatilor ci rolul lui este aceea de a facilita experienta echipei spre invatare si dezvoltare. Un simplu exercitiu de coordonare a unor oameni legati la ochi poate duce la constientizari puternice legate de munca in echipa si la facilitarea unei comunicari mai eficiente. Insa este nevoie de experienta trainerului ca echipa sa poata invata singura din acest exercitiu fara ca cineva sa ii dea reteta corecta.

  1. Nu lua decizia singur, alege o echipa de proiect

Nu de putine ori la intalniri simtim presiunea unui manager de a lua decizia corecta pentru un program, unica. Pentru a elimina presiunea de pe umerii tai construieste o echipa de proiect care sa te ajute atat pe partea de cazare, alegere a activitatilor cat si in ceea ce priveste acele multe detalii de care este necesar sa tii cont (lista de participanti, roominglist, meniuri, timeline, etc).

Mai multi oameni pusi la un loc pot creiona impreuna cu furnizorul de teambuilding un program axat exact pe nevoile echipei tale. Colegii tai se vor simti implicati, presiunea nu mai este doar la tine, sentimentul de ownership asupra proiectului este mare in randul echipei dar si furnizorul primeste ajutor pentru a dezvolta proiectul reusit pentru echipa ta.

  1. Fii entuziasmat

Odata ce proiectul este pus in miscare, rolul tau ca manager este sa te bucuri ca ai reusit asta! Bucura-te de eveniment, de organizarea lui si transmite-le colegilor tai ca aceasta va fi o experienta de echipa in care vom crea amintiri frumoasa si ne vom distra pe cinste.

Energia cu care echipa pleaca la drum este importanta, iar tu poti fii un promotor al entuziasmului pentru acest eveniment.

 

Drumul de la grup la echipa, organizarea unui eveniment care sa faciliteze asta este si mai greu insa nu este o sarcina pentru o singura persoana. Fii parte din echipa de supereroi alaturi de colegii tai si furnizorul de teambuilding.

By | 2018-03-12T14:44:14+00:00 March 12th, 2018|Test 2|0 Comments

Leave A Comment